ALGEMENE BOEKEN
  ESOTERIE
  GEZONDHEID
  HEALING
  MANDALA
    Mandala postkaartboekjes
  OPVOEDING
  PSYCHOLOGIE
  SOEFISME
  YOGA/ISMAKOGIE
ONDERWIJSBOEKEN
  Drama/Taal
  Huiswerkbegeleiding/ zelfhulpboek voor kinderen
  Muziek/Dans/Beweging
  Remedial Teaching
  Sociaal-emotionele vorming
  Tekenen/Schilderen/
Beeldende vorming
  Yoga voor kinderen
SPECIALE AANBIEDING

Ayurvedische voedingsleer in de praktijk

€24.50


Anil Kumar Mehta
AYURVEDISCHE VOEDINGSLEER IN DE PRAKTIJK

 De relatie tussen voeding en gezondheid volgens de oudste gezondheidsleer ter wereld
Met recepten en diëten

Ayurveda is een gezondheidsleer, waarvan bekend is dat zij reeds 3000 jaar vóór Christus in India werd toegepast. Ayur betekent ‘leven’ en veda wil zeggen ‘kennis’. Ayurveda is dus de kennis over het leven in de ruimste zin van het woord, en de oudste gezondheidsleer ter wereld. Bekende onderdelen van deze gezondheidsleer zijn meditatie, yoga en massage. In dit boek wordt de ayurvedische voedingsleer uitgebreid behandeld, want in ayurveda wordt voedsel op de eerste plaats als een vorm van medicijn beschouwd, waarmee ziektes kunnen worden voorkomen.

Het boek bestaat uit 3 delen.
In de inleiding wordt beknopt de oorsprong en geschiedenis van ayurveda samengevat: het verschil met de westerse geneeskunde wordt uitgelegd en u leert uw eigen constitutie te bepalen.
Het eerste deel gaat over de theoretische achtergronden en praktijk van de voedingsleer, waarin de uitwerking van de voedingsmiddelen op elke constitutie wordt behandeld.
Het tweede deel bevat tal van smakelijke en gemakkelijk te bereiden ayurvedische recepten die afgestemd zijn op de verschillende constituties.
Het derde deel omvat specifieke diëten die preventief, maar ook als een bijdrage aan het genezingsproces, gevolgd kunnen worden bij ziektes als kanker, hoge bloeddruk, infecties, koorts, diarree, hoofdpijn, diabetes en obesitas.

Anil Kumar Mehta is de belangrijkste ayurvedische arts in Nederland. Naast het stellen van medische diagnoses en het adviseren bij de behandeling van gezondheidsklachten worden in zijn centrum ook kookcursussen en dieetlessen gegeven.

ISBN 978.90.8840.053.7
Paperback 300 pag.

        Copyright 2014 © powered by FTP-Focus To Pre-press.