ALGEMENE BOEKEN
  ESOTERIE
  GEZONDHEID
  HEALING
  MANDALA
    Mandala postkaartboekjes
  OPVOEDING
  PSYCHOLOGIE
  SOEFISME
  YOGA/ISMAKOGIE
ONDERWIJSBOEKEN
  Drama/Taal
  Huiswerkbegeleiding/ zelfhulpboek voor kinderen
  Muziek/Dans/Beweging
  Remedial Teaching
  Sociaal-emotionele vorming
  Tekenen/Schilderen/
Beeldende vorming
  Yoga voor kinderen
SPECIALE AANBIEDING

Effectief werken met groepen

€22.50


John Visser
EFFECTIEF WERKEN MET GROEPEN

Praktische tips voor wat je wel en niet moet doen met groepen van alle leeftijden

Met spelen om de groepsvorming te stimuleren


Het boek is een ‘How to’ benadering, geschreven voor leerkrachten, hulpverleners en studenten Social Studies. Waar moet je rekening mee houden als je met een groep werkt? Hoe kun je fouten voorkomen? Het boek bevat een verzameling tips, do’s en don’ts voor het werken met groepen. De groepen worden naar leeftijd beschreven, vanaf 4 tot 20 jaar oud. Veel aandachtspunten bij het werken met kinderen gelden net zo goed wanneer je met volwassenen werkt.

Dit boek bestaat uit vier delen. Deel een bevat tips en aandachtspunten die van toepassing zijn op iedere groep. Het is gericht op het organiseren van activiteiten, en op effectieve communicatie met groepen in het algemeen. Deel twee is gericht op specifieke groepen: kinderen, jongeren, volwassenen. Deel drie beschrijft de twee manieren waarop mensen omgaan met nieuwe, uitdagende situaties en de gevolgen voor jou als begeleider. Deel vier bevat een reeks van spelen, die leuk zijn om te doen en zeer geschikt zijn bij het werken aan positieve veranderingen van sociaal gedrag.

Over de auteur:
John Visser is docent aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, afdelingen Culturele en Maatschappelijke Vorming en Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Daarnaast doceert hij interculturele communicatie aan de University of Saint Joseph, Connecticut, USA.

ISBN: 978.90.8840.120.6
Paperback, 160 pagina’s
Geïllustreerd

        Copyright 2014 © powered by FTP-Focus To Pre-press.