Melanie Alt is een Duitse psycholoog. Zij schreef samen met haar collega Stefanie Stahl het boek Typisch iets voor mij!

Ulrike Amann is als schrijfster en redactrice werkzaam voor uitgevers en vervaardigers van natuurgeneesmiddelen. Ze houdt zich bezig met gezonde, volwaardige voeding en holistische behandelmethoden bij lichamelijke klachten, op basis van natuurgeneeskunde.

Nguyen Anh-Huong is een van de belangrijkste leerlingen van Thich Nhat Hanh. Zij onderwijst mindfulness technieken over de hele wereld.

Stefanie Arend heeft diverse opleidingen gedaan voor allerlei richtingen in de yoga. Na jarenlang uitproberen vond zij in de Yin Yoga trainingen van Paul en Suzee Grilley innerlijke vrede en een gevoel van voldoening en herkenning. Zij heeft een eigen yogastudio in Wiehl, Duitsland.

www.yinyoga.de

Riny van As studeerde o.a. af als deskundige in hypnotherapie en NLP. Zijn 30-jarige ervaring als coach en trainer staan garant voor efficiëntie in bewustwordings- en veranderingsprocessen.

www.mindresetting.nl

Coleman Barks is een gerenommeerd Amerikaanse dichter, die een groot aanzien verwierf met zijn vertalingen van het werk van Roemi en andere mystieke dichters.

www.colemanbarks.com

Helga Baureis is kinesioloog, coach en auteur. Zij houdt regelmatig workshops over onderwerpen als stressreductie, communicatie, welzijn en zelfhulp.

Jeroen Bense is werkzaam als integraal leefstijl-vitaliteitscoach en heeft daarnaast ruim 10 jaar ervaring als docent in het basisonderwijs.

www.instagram.com/levenskunstvoorkinderen2023/

Petra M.C. van den Berg is coach, auteur en bedrijfsconsultant. Haar expertise ligt op het gebied van de quantumwereld en werking van het brein. Petra is grondlegger van MultiLaws, ijzersterke wetten die bepalend zijn voor meer succes in zaken en privé.

www.petravandenberg.com

Daniëlle Bersma is yogadocent en fysiotherapeut. Zij is mede-directeur van Samsara yogadocentenopleiding.

www.daniellebersma.nl

Meg Blackburn Losey is een bestsellerauteur en tv personality. Haar boek Kinderen van nu had grote invloed op sociale paradigma’s, het schoolsysteem en de medische wereld.

www.spiritlite.com

Karin Blok-Olsen studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (1986). Maar toen zij in 1998 zelf kennismaakte met kinesiologie besloot zij kinesioloog te worden. Zij volgde een opleiding tot Touch for Health instructeur, een medische basisopleiding en de opleiding tot kinesioloog. Zij runde jarenlang haar eigen succesvolle natuurgeneeskundige praktijk.

Hanneke Bouma heeft ruim dertig jaar een eigen praktijk voor natuur- en energiegeneeskunde waar ze werkt met mensen die zich verder willen verdiepen in hun lichamelijke, psychische of energetisch spirituele ontwikkeling.

www.mannaz.nl

Janayitri Brahmanda is therapeut en lifecoach met een innovatieve aanpak gericht op body, mind en soul.

www.janayitribrahmanda.com

Femmy Brug is yogadocent, kinderyogadocent en opleider en trainer van yogadocenten. Zij is gespecialiseerd in yoga voor kinderen.

www.kidsyoga.nl

José van Burink volgde een twee-jarige opleiding aan het European Institute of Scientific Research on Ayurveda (EISRA). Ze schrijft artikelen en geeft lezingen over het belang van Ayurveda in deze tijd.

Pema Chödrön is een Amerikaanse boeddhistische non. Ze is werkzaam als inwonend lerares in het Gampo Abbey-klooster in Novia Scotia.

www.pemachodronfoundation.org

Sandra Coobs is docent kinderyoga en special yoga (voor volwassenen met een verstandelijke beperking en mensen met het Syndroom van Down).

www.jijenjekracht.nl

Paul & Gail Dennison ontwikkelden de Educatieve Kinesiologie, de Brain Gym activiteiten en de Learning-Through-Movement serie van boeken en handboeken. Zij richtten de non-profit organisatie Brain Gym International op.

www.heartsatplay.com

Suze Dijkstra (1989) is schrijver en journalist voor diverse tijdschriften en platforms. Zij woont en werkt op Bali. Zij schrijft over spirituele en filosofische onderwerpen. Haar missie: hoogsensitieven en anderen uitnodigen hun unieke waarheid te vinden.

Neil Douglas-Klotz is over de hele wereld bekend om zijn studies over religie, spiritualiteit en psychologie. Hij geeft leiding aan het Edinburgh Institute for Advanced Learning en was jarenlang voorzitter van de American Academy of Religion.

www.abwoon.org

Billy Doyle studeerde 20 jaar bij Jean Klein. Hij woont in Londen en geeft les in Kashmiryoga.

www.billy-doyle-yoga.com

Pierre Eggels gaf jarenlang les als docent Nederlands, CKV en drama. Hij schreef onder meer de succesvolle dramamethode ‘Doe gewoon alsof!’

Wolfgang Endres is een Duitse pedagoog, die aan de wieg stond van het onderzoeksinstituut St. Blasien. Hij schreef meerdere boeken voor het onderwijs.

www.endres.de

Na studies in geschiedenis en psychologie legde Marius Engelbrecht zich toe op persoonlijke groei. Hij volgde trainingen in acteren, hypnotherapie, NLP en lichaamswerk. In zijn werk als hypnotherapeut ontdekte hij dat mensen vaak een doorbraak beleefden als hij ze vroeg om te klinken. Zo ontstond stemexpressie.

www.mariusengelbrecht.nl

Dr. Andrea Flemmer schreef talloze boeken over natuurlijke geneesmiddelen. Zij is biologe en voedingswetenschapper.

Jeff Foster studeerde astrofysica aan de universiteit van Cambridge. Na een periode van depressie en ziekte ondernam hij een intensieve spirituele zoektocht die leidde tot de ontdekking dat hij alleen maar het leven zelf gezocht had.

www.lifewithoutacentre.com

Margo Franssen is basisschooldocent. Zij ontwikkelde een methode om het pedagogisch klimaat in de klas te verbeteren met technieken uit de yoga, mindfulness, Brain Gym, meditatie, creatieve therapie, ontwikkelingspsychologie en NLP.

Iris Gommers is master in de sociale en culturele agogiek met een HBO opleiding in regressie en hypnotherapie. Ze hielp in haar praktijk reeds veel cliënten om hun blokkades op te lossen.

www.irisgommers.be

Greg Goode staat bekend om zijn unieke combinatie van doordringend inzicht, kennis van zowel oosterse als westerse bronnen, en een droog gevoel voor humor. Greg studeerde psychologie en filosofie.

www.greg-goode.com

Danielle Graf is econoom gespecialiseerd in organisatie ontwikkeling. Samen met Katja Seide begon zij tien jaar geleden een blog voor jonge ouders met tips en trucs voor een ontspannen omgang met hun kinderen in de koppigheidsfase. Deze groeide al snel uit tot de populairste van Duitsland.

www.gewuenschtestes-wunschkind.de

Colette Grünbaum werkt sinds 2000 als familie- en ademtherapeute, met THE WORK van Byron Katie als inspiratiebron. Tevens werkt zij als vergevingscoach in haar eigen praktijk, en geeft ze cursussen en workshops om mensen op te leiden in het therapeutisch werken met THE WORK.

www.gruenbaum.ch

Thich Nhat Hanh is een boeddhistische monnik uit Vietnam, die zich actief inzet voor de vrede. Hij is een van de grootste spirituele leraren van dit moment.

www.aandacht.net

Russ Harris is arts en psychotherapeut en gespecialiseerd in het omgaan met stress. Hij ontwikkelde eenvoudige oefeningen die ons helpen om anders te gaan denken, waardoor we gemakkelijker leren omgaan met tegenslagen, op basis van ACT (Acceptance & Commitment Therapy).

www.actmindfully.com.au

Frans van Heel bestudeert al zijn leven lang de oosterse disciplines op hun mogelijkheden om zich persoonlijk te ontwikkelen. Hij geeft al tientallen les in meditatie, qigong, vechtkunst en in Tai Chi en schreef een boek over pencak silat.

www.yinyangharmony.nl

Carolina Hehenkamp is coach, auteur, globetrotter en spirituele leraar. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leiden van groepen met als thema “bewustzijn en healing”.

www.carolinahehenkamp.com

Elly Hoekstra gaf les aan de docentenopleiding van de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging. Zij overleed in 2016.

Lara Honos-Webb is een Amerikaanse klinisch psycholoog. Zij schreef talrijke artikelen en boeken over depressie en ADHD.

www.addisagift.com

Leo Kaniok is vennoot bij ZintenZ, producent en uitgeverij van zinvolle media. Hij is initiator van de websites zinnigeverhalen.nl en zininverhalen.nl met inspirerende verhalen.

Christa Keding is een Duitse arts, met aanvullende opleidingen in de psychotherapie en kinesiologie. Zij geeft opleidingen aan artsen, natuurgeneeskundigen en psychotherapeuten. Zij schreef meerdere boeken over kinesiologie.

www.analytische-kinesiologie.com

Inayat Khan is de grondlegger van het Westerse soefisme en een van de grootste spirituele leraren van de twintigste eeuw.

Frank Kinslow heeft een levenslange ervaring met meditatietechnieken. Geïnspireerd door studies van de Vedanta, Transcendente Meditatie, Zen en de leer van Eckhart Tolle ontwikkelde hij de Quantum Entrainment Methode.

www.kinslowsystem.com

Anurag ten Klooster verloor in 2013 haar partner, de vader van hun drie kinderen. Diverse pijnlijke maar ook mooie ervaringen in haar leven hebben haar tot een warme, wijze en praktische opleider gemaakt.

www.anurag.nl

Paul Salim Kluwer is auteur en vertaler. Hij is de derde generatie van een bekend uitgeversgeslacht.

Jack Kornfield schreef talrijke boeken over boeddhisme, meditatie en levensbeschouwing. Hij is een begaafd verhalenverteller, die met humor, begrip en compassie schrijft.

www.jackkornfield.com

Sandy Taikyu Kuhn Shimu is zenmeester en lerares in Aziatische levens- en bewegingskunsten. Ze leeft en werkt naar het door haarzelf ontwikkelde WOE-LIN-principe.

www.taikyu.ch

Dick Kuiper is een ervaren Buteyko-therapeut die met vele astmapatiënten gewerkt heeft. Hij is oprichter van het Buteyko Instituut Nederland.

www.dickkuiper.nl

Barbara Kündig is een ervaren yogadocent en bestudeert al jarenlang de uitwerkingen van Yoga Nidra. Inmiddels is zij een gerenommeerde Yoga Nidra-docent. Rust en intuïtie zijn voor haar van groot belang.

www.barbara-kuendig.ch

Marion van der Laarse is werkzaam als creatief kindercoach vanuit haar eigen praktijk voor Kunstzinnige Counseling in Almere.

www.kunstzinnige-counseling-almere.nl

Laozi was een Chinese filosoof, vermoedelijk uit de zesde eeuw voor Christus. Hij wordt gezien als een van de drie heilige personen van het taoïsme.

Frédérick Leboyer was een Franse gynaecoloog en verloskundige. Leboyer heeft de in de Ayurveda gewortelde Indische babymassage in het Westen geïntroduceerd, die om die reden ook Leboyer-Massage genoemd wordt.

Theo Legters is werkzaam als NLP Master Practitioner, EFT therapeut en Drijfverencoach (en is ook nog af en toe schoolmeester).

www.metaforia.nl

Mara Leiblum is een ervaren docente kinderdans en kinderyoga, pedagoge en illustratrice. Zij geeft al meer dan 20 jaar yogalessen en creatieve dans aan kinderen in het regulier en speciaal onderwijs en op de kinderopvang.

www.dancefun4kids.nl

www.artfun4you.nl

Jean Liedloff ontwikkelde een nieuwe manier van opvoeden geïnspireerd op haar verblijf bij een indianenstam in de jungle van Zuid-Amerika. Haar eerste en enige boek Op zoek naar het verloren geluk gaf wereldwijd de aanzet tot het oprichten van ‘Liedloff netwerken’, waarvan vele nog steeds actief zijn.

www.continuum-concept.org

Maharishi Mahesh Yogi (1918-2008) is een van oorsprong Indiase spirituele leider. Hij ontwikkelde een meditatietechniek die nu wereldwijde bekendheid geniet onder de naam Transcendente Meditatie.

Mark McGinnis is kunstenaar en schrijver. Hij doceerde 30 jaar lang schilder- en beeldende kunst aan de Northern State Universiteit in Aberdeen, Zuid Dakota. Nu woont hij in Boise, Idaho, en schildert voornamelijk met acryl en zwarte inkt.

www.markwmcginnisart.com

Anneke van der Meer studeerde Franse en Spaanse taal en letterkunde. Zij schoolde zich, na jarenlang te hebben les gegeven op het VWO, onder meer in bio-energetica, aura-reading en hypnose. Sinds een aantal jaren schrijft Anneke (therapeutische) verhalen voor kinderen met problemen.

www.annekevandermeer.nl

Anil Kumar Mehta is oprichter van het Ayurvedisch Gezondheidscentrum in Den Haag, waar hij consulten, klassieke behandelingen en Pancha Karma therapie geeft.

www.ayurvedanederland.nl

Liesbeth Mende is dramaschrijver en heeft diverse publicaties op haar naam staan.

www.liesbethmende.nl

Döndü Mens Yilmaz heeft een jarenlange ervaring met het gebruik van haar zelf ontwikkelde natuurlijke schoonheidsproducten. Zij heeft zich gespecialiseerd als huidspecialist.

www.purebydunde.nl

Steve Meyerowitz, ook wel bekend onder de naam Sproutman, overleed plotseling in 2015 in een auto ongeluk. Hij stond aan de wieg van The Sprout House, een opleidingsinstituut voor het kweken en bereiden van kiemen en vegetarische voedingsmiddelen.

Dhroeh Nankoe is zanger en componist van Indiase muziek. Naast het geven van concerten geeft hij les aan kinderen en volwassenen op diverse scholen en conservatoria.

www.dhroehnankoe.nl

Doke van der Neer is Ismakogiedocent en pedicure. Zij geeft regelmatig cursussen en workshops Ismakogie.

Carolyn Nicholls is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van Alexandertechniek in Engeland. Zij leidt het Alexandertechniek College in Brighton en geeft cursussen en workshops in verschillende landen.

www.carolynnicholls.com

Michael Pockley is gewijd in de Rinzai traditie van het Zenboeddhisme. Hij leidt Prague Rinzai Zendo.

De bekende kinderyogadocent Helen Purperhart schreef meerdere boeken over kinderyoga en -coaching. Van haar hand zijn ook de verschillende kinderyoga kaartensets.

www.kinderyoga.nl

Alie Relker werkt als begeleidend kinesiologe en kindercoach, zij is ondersteuner in leerprocessen en emotionele veranderingsprocessen.

www.deskarabee.nl

Henk Remmerswaal was eerder jurist, coach en trainer. Momenteel werkt hij als buschauffeur. Ook is hij beschikbaar voor ontmoetingen, zowel voor groepen als individueel.

www.ontmoetingen.nu

Dinah Rodrigues ontwikkelde op latere leeftijd de hormonale yogatherapie. Zij geeft cursussen hormoonyoga en blijft haar onderzoek naar de werking van deze methode voortzetten.

www.dinahrodrigues.com.br

Roemi leefde in het Perzië van de dertiende eeuw en geldt als een van de grootste mystieke dichters aller tijden.

Bor Rooyackers is schrijver, cabaretier en docent creatief schrijven. Hij was lange tijd onderdeel van het cabarettrio Rooyackers, Kamps & Kamps.

Paul Rooyackers is spelpedagoog met een langdurige ervaring in het onderwijs en jeugdwerk. Hij schreef talrijke boeken over dans, drama en taalexpressie.

Stewart Rose is vicedirecteur van de non-profit organisatie ‘Vegetarians of Washington’, de grootste vegetarische organisatie in de VS.

Dick de Ruiter is al meer dan 40 jaar yogadocent en genoot zijn opleiding bij Rama Polderman, de arts die yoga in Nederland introduceerde. Hij schreef meerdere boeken over yoga, gezondheid en de genezende aspecten van klank en geluid.

Sharon Salzberg volgde veel meditatiecursussen bij vooraanstaande leraren. Zij stond aan de wieg van verschillende meditatiecentra in de VS en is een internationaal gewaardeerde docent, spreekster en schrijfster.

www.sharonsalzberg.com

Ilse Sand is psychotherapeut en succesvol schrijfster, gespecialiseerd in de hoogsensitieve karaktertrek. Haar eerste boek Hoogsensitiviteit in het dagelijks leven, werd in 24 talen vertaald.

www.ilsesand.com

Markus Schirner leidt een van de grootste spirituele uitgeverijen in Duitsland en schreef meerdere praktische boeken over spirituele en esoterische technieken.

www.schirner.com

Rolf Sellin geeft leiding aan het HSP-instituut in Stuttgart waar hij cursussen en coaching in de psychotherapie verzorgt bij de begeleiding van HSP-ers.

www.hsp-institut.de

Fokke Slootstra is Tools for life-therapeut en specialist in het doorgronden van de problematiek van de menselijke geest. Hij schreef meerdere boeken.

www.verwondering.eu

Sharda Somer viel als kind op eigen kracht flink af en merkte het effect hiervan. Toen wist zij dat voeding en afvallen haar levenswerk zouden worden. Zij werd Ayurvedisch therapeut.

Psychologe Stefanie Stahl heeft met haar boeken over het innerlijke kind en bindingsangst in Duitsland al honderdduizenden lezers bereikt. Ze heeft een praktijk in Trier, houdt regelmatig lezingen en workshops en wordt vaak door de media geraadpleegd als expert.

www.stefaniestahl.de

Ger Storms is opgeleid als muziekdocent. Hij schreef verschillende succesvolle boeken voor het muziekonderwijs. Na jarenlang les te hebben gegeven koos hij er in 1985 voor om zich te richten op het boekenvak. In 1990 richtte hij Uitgeverij Panta Rhei op.

Richard Sylvester is humanistisch psycholoog, therapeut en universitair docent. Hij heeft zich dertig jaar beziggehouden met verschillende spirituele praktijken. Hij houdt regelmatig bijeenkomsten over non-dualiteit.

www.richardsylvester.com

Nel de Theije-Avontuur is auteur en docent in het speciaal onderwijs. Zij geeft workshops verhalen vertellen.

Heidi Velten is als journalist en auteur gespecialiseerd in pedagogiek en psychologie gericht op het gezin.

Klaas-Jan van Velzen studeerde sociale wetenschappen en is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Tevens is hij docent spirituele therapie, yogaleraar en ayurvedisch therapeut.

www.wilderoos.nl

Marjoke Visscher is een ervaren yogadocent, gespecialiseerd in yoga voor kinderen.

John Visser is docent aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Hij werkt bij twee opleidingen: Social Work en Verpleegkunde. Daarnaast doceert hij interculturele communicatie aan de University of Saint Joseph, Connecticut, USA.

Sandra Voetelink ontwikkelde het talentontwikkelingsmodel ‘Leren vanuit je hart’ en het Hartkrachtmodel, als leidraad voor docenten en hun leerlingen om zichzelf beter te leren kennen, zodat ze in balans, zonder stress, kunnen lesgeven en leren.

www.lerenvanuitjehart.nl en www.stressloosleren.nl

Claudia Wagenmann heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van kinesiologie en stressmanagement.

www.claudiawagenmann.de

Bruno Walter is een autoriteit op het gebied van baby- en kindermassage, met een eigen opleidingsinstituut.

www.institut-bruno-walter.de

Rosalinda Weel is schrijver van boeken over ontspanning, innerlijke rust, geluk en persoonlijke ontwikkeling voor jong en oud. Ze runt haar eigen Droomstudio waar ze lessen en trainingen geeft op het gebied van yoga, meditatie en ayurveda voor groot en klein.

www.rosalindaweel.nl

Anneke Wittermans is dansdocent. Zij helpt mensen hun eigenwaarde op te bouwen via haar danstechniek Diadans. Ze geeft trainingen in de buitenlucht aan zee en in het bos.

www.diadans.nl

Cerise van Zanten-Ernste geeft baby- en dreumesyoga en wiebelyoga aan de Jip & Jan Academie. Ze richt zich met name op het geven van yoga aan ouder en kind.